Marc Stakenburg in de studio van Radio 2In de Radio 2 studio, foto Barbara Molendijk

Vanaf 1981 werkte ik voor de radiozenders 1, 2, 3 , 5 en 6. De bekendste programma's waren 'Theater van het Sentiment' en 'Leidsekade Live!' Muziek heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn radiowerk, maar journalistiek evengoed. Op radio 1 maakte ik jarenlang het 1 op 1 interviewprogramma 'Voor1nacht', ook was ik betrokken bij de actualiteitenprogramma 's 'Met het oog op morgen', 'Goedemorgen Nederland' en 'Echo'. Op De Fontys Hogeschool in Tilburg geef ik in 2013 de cursus; ' Advanced Course Radio Management'. Voor tv maakte ik oa de documentaire 'Iets wat niet glimt kan ook mooi zijn' over theatergroep 'De Kift'.

KRO Voor 1 Nacht

In dit radio 1 programma maakte ik diepte-interviews met zeer uiteenlopende mensen; de schrijvers Arnon Grunberg en Herman Koch, de schilders Jan Cremer en Ans Markus, de politici Jan Marijnissen en Bert Koenders, de theatermakers Freek de Jonge en Micha Wertheim, de fotografen Vincent Mentzel en Patricia Steur, de filmers Eddy Terstall en Jean van de Velde, de acteurs Monic Hendrickx en Peter Faber.

De Kift is een uniek muziek/theater gezelschap uit Zaandam. Ze doen letterlijk alles zelf; schrijven, opnemen, vormgeving van hun cd’s en boeken, de bookingen, verkoop. Daarnaast is het ook nog een familie-aangelegenheid met vader Jan op trompet, de zonen Ferry en Marco, de nodige neven. Nou ja, kijk maar…. Samen met Sjoerd Vos maakte ik deze film die werd uitgezonden door de KRO, BVN, RTV Noord-Holland, Doc 24 en te zien was op Crossing Border.

gouden-radio-ringMet Stefan Stasse won ik als presentator van het Theater van het Sentiment eerst de Zilveren Reiss microfoon en later de Gouden Radioring.