marc stakenburg interviewt stevie wonderEen van mijn grootste zwarte muziekhelden is Stevie Wonder. Ik interviewde hem in september 1987 in Londen

Randy Newman en Marc Stakenburg

Door de jaren heen heb ik leuke dingen kunnen doen, bijzondere mensen ontmoet en gesproken.
Mijn avond met Randy Newman was onvergetelijk. Ik ben echt een fan en om samen een uur voor publiek te vullen met muziek en interviews was uniek.

kerr en bono werchter 1983

Natuurlijk is het leuk om beroemde bands te interviewen waar je zelf ook nog fan van bent. Sommige blijven echt steken in de herinnering. Zo kreeg ik ooit ruzie met David Bowie omdat ik mijn twijfels uitsprak over zijn band Tin Machine. Bijzonder was het Bono van U2 en Jim Kerr van Simple Minds gelijktijdig te interviewen. Het was tijdens Werchter in 1983. Ok, mijn Engels is nog niet best en het interview kan ook beter, maar het tekent deze jonge honden wel. De foto is van ongeveer een uur voor het interview.

Townes-van-Zandt-and-me

Op de een of andere manier had ik een bijzondere band met de legendarische singer/songwriter Townes van Zandt. Voor de grap vroeg hij me na afloop van een interview of we samen het theater in zouden gaan als duo. Hij muziek maken en ik met hem praten en verhalen laten vertellen. Great Guy, RIP.

Met-platenbaas-William-Haighton-in-New-York-op-de-14e-verdiepin

Platenbaas William Haighton interviewde ik eens in het zwembad op de hoogste verdieping van een wolkenkrabber op Manhattan.

Met-verslaggever-'Bertje'-Visser,-rond-1984

'Krachtvoer' was mijn eerste radioprogramma en werd uitgezonden op Hilversum 3. In dat jongerenprogramma verzonnen we de figuur van 'Bertje', het jongste verslaggevertje dat op de lulligste klusjes werd afgestuurd en daar live verslag van deed. 'Bertje' werd een radiohit waar mensen me nu nog regelmatig aan herinneren. In werkelijkheid is Bert Visser ouder dan ik en een vriend uit de tijd dat we samen op de School voor de Journalistiek in Utrecht zaten.

Disco-sound-vibrationOp 12 jarige leeftijd begon ik met 3 vrienden de drive in discotheek Sound Vibration. We waren vooral actief op studentenfeesten. Hier met mijn oudste vriend Bas de Bruijn toen we al ietsje ouder waren./span>

Freddy-Mercury-Tribute-LondenOk, het hoge woord mag er nu wel uit. Ik heb echt een hekel aan Queen, nou ja op een enkel liedje na dan. Toch was live verslag doen in het Wembley stadion van de Freddy Mercury Tribute natuurlijk wel geweldig.

Normaal zijn er geen camera’s aanwezig bij mijn radio interviews, bij deze gelegenheid toevallig wel een keer. Het was in 2008 toen Barry zijn soloproject The big band theory presenteerde. Voor radio 2 speelde hij met het Metropole orkest de nummers van dat album, covers in Big band stijl van oa Blood, Sweat and Tears en The Rolling Stones. Een optreden waar zelfs iemand met zijn ervaring toch behoorlijk gespannen van was geweest.

de-typhoon